SAH! Datuk Seri UMNO dari Kunak TIADA dalam rekod DKBPP (Datuk Seri) : BIUPA

0 209

Individu yang berulangkali menggelarkan dirinya Datuk Seri di media sosial milik beliau iaitu penama Anil Jeet Singh tidak membuat sebarang penafian rasmi dan tidak juga membuktikan yang beliau adalah penerima darjah kebesaran yang membawa gelaran Datuk Seri. 

Jawapan bertulis sudah kami terima dari 

Bahagian Istiadat & Urusetia Persidangan Antarabangsa
Jabatan Perdana Menteri Aras 5-6, Setia Perdana 3
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62502 PUTRAJAYA, MALAYSIA

mengesahkan nama beliau tiada dalam rekod penganugerahan DKBPP.

Aduan secara rasmi telah dihantar ke pihak yang berwajib agar individu dengan nama Anil Jeet Singh ini diambil tindakan sewajarnya kerana menggunakan gelaran yang tidak tepat.

Pihak kami sudah menghantar aduan rasmi kepada semua unit BIUPA dan kita tunggu apakah tindakan yang akan diambil bagi individu yang juga menggelarkan dirinya sebagai 

Ketua Pemuda Penerangan UMNO Lahad Datu.

yang juga sebenarnya dilihat sangat rapat dengan orang politik. Terutama Datuk Bung Mokhtar, Datuk Salleh Said Keruak.

Tujuan pendedahan ini dibuat adalah bagi membersihkan UMNO dari individu individu yang opportunist dan tidak layak diangkat sebagai pemimpin pelapis UMNO. Masih ramai bumiputra yang layak berbanding individu yang sudah pasti tidak membawa imej UMNO yang sebenar. Diharap pimpinan atasan UMNO mengambil perhatian perkara ini terutama Datuk Nilwan Kabang yang dilihat paling rapat dan menjaga individu ini untuk kepentingan politik.

Bagaimana mungkin Singh ini mewakili masyarakat ISLAM dan BUMIPUTERA Melayu? – AbuBaker

Leave A Reply

Your email address will not be published.