PPM mana minta komisen 70%?

0 1,821

Satu hantaran posting dari seorang yg tidak asing lagi kepada masyarakat Lahad Datu iaitu saudara Mohamad Intiong di Facebook peribadi beliau adalah sesuatu yg amat serius. Sekiranya posting tersebut sekadar posting main main, ia akan merendahkan nilai diri Mohamad Intiong. Namun, kita percaya itu adalah hantaran yg memberi kita signal bahawa berlaku perkara perkara yg sememangnya dibenci rakyat iaitu mengambil komisen dari org org politik dari kontraktor dan peniaga. 

Boleh terus bertanya kepada empunya diri siapa di maksudkan beliau di posting ini disini https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1533000126893877&id=100005517125242

Adakah posting tersebut merujuk kepada adik kepada Calon Perikatan Nasional Saudara Hakim bin Gulam Hassan yang kalah pada PRN16 lalu melawan Calon Warisan iaitu YB Hj Dumi Pg Masdal saudara Rahim Gulam Dem?

 

 

Atau Mungkin juga merujuk kepada PPM Segama yg tidak dicalonkan pada saat saat akhir di DUN SEGAMA kini menjawat jawatan PPM Segama.

 

Atau kemungkinan juga merujuk kepada PPM Tungku yg juga calon yang kalah melawan Calon Warisan pada PRN16 yang lalu.

Pasti ramai ingat video ttg seorang lelaki yg menjerit jerit dengan bangga semasa PRN16 lalu dengan kata katanya

“Saya Lah! Yang menghanculkan UMNO!”

Lelaki disebelah beliau itu adalah PPM Tungku yang mungkin di maksudkan dalam update fb tersebut. Namun, perkara ini hanya boleh dijawab oleh mereka. Boleh jadi juga, PPM lain yg di maksudkan.

Yg pasti, PPM yg di maksudkan pastilah PPM Kerajaan GRS.

– Durian Merah –

Anda ada berita mahu berkongsi dengan kami? Hantar diruangan komen. 🐓

Leave A Reply

Your email address will not be published.