Dulu Kecam AirAsia, Sekarang Claim. | GRS Kerajaan Gagal.

0 1,021

Dulu siap lapor SPRM konon Warisan bagi pinjam duit utk AirAsia iaitu sykt besar….kononnya rakyat Sabah lebih memerlukan duit itu berbanding Airasia….walhal pinjaman itu adalah rundingan win-win utk Sabah dan Airaisa.

Pinjaman itu bagi membolehkan AirAsia convert Kapal Terbang dia daripada kapal penumpang kepada kapal Kargo selain membina warehouse dilengkapi dgn peti simpanan sejuk bagi menyimpan barangan pertanian daripada Sabah sebelum di export ke luar negara dan sebagai balasan, Airasia akan menjadi transporter untuk mengangkat barangan pertanian yang di hasilkan di Sabah ke luar negara. It was a very good strategy by Shafie…because everyone win.

Petani untung sebab hasil mereka bukan sahaja dapat di jual di pasaran tempatan malah antarabangsa dengan harga yang tinggi kerana tiada orang tengah, Sabah untung melalui pendapatan export dan AirAsia untung sebab kapal mereka beroperasi kerana sektor pelancongan pasaran antarabangsa terkesan sbb covid-19. Paling penting, loan yang Kerajaan Sabah beri kepada Airasia adalah pinjaman yang perlu di bayar semula..

Hari ini, sekali lagi GRS umumkan apa yang Warisan telah umum. Dulu mereka gelar Shafie Bapa Pengumuman, so apakah nama yang sesuai pula utk mereka yang mengumumkan apa yang Shafie telah umum?

Claim. Jgn tidak Claim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.