Penulis Upahan Musa mulakan kempen memburukkan Peguam Negeri Sabah

0 18

Selvarajah Somiah, salah satu kenalan Musa Aman yang juga aktif menulis blog politik kini memulakan langkah memburukkan Peguam Negeri Sabah Datuk Brenndon Keith Soh. Usaha menggantikan Peguam Negeri ini dapat dilihat kerana mahu mengenepikan saman Yayasan Sabah terhadap Mantan Ketua Menteri Sabah itu.

Selvarajah cuba menabur fitnah kononnya Peguam Negeri Sabah ini dibayar gaji RM60,000 oleh kerajaan negeri. Meskipun usaha Musa gagal berkali kali untuk kembali berkuasa sehingga tidak tercalon menjadi calon di Sg Manila. Musa Aman tidak pernah berhenti untuk kembali berkuasa walaupun terpaksa membayar penulis upahan seperti Selvarajah Somiah yang hanya mempunyai 93 pengikut dan hanya 477 rakan facebook.

Sebenarnya Musa tidak pernah memohon untuk menjadi calon BN dan tidak juga menawarkan kepada beliau untuk menjadi calon.

Bung Mokhtar Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Sabah

Umum mengetahui yang Musa tidak ada apa apa kemahiran lain selain menggunakan Wang untuk menang apa juga percaturan. Musa Aman kini dilihat sedang berusaha untuk menutup kes kes yang melibatkan dirinya. Namun, selepas dilihat tidak dipandang oleh Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Sabah YB Dato’ Sri Datuk Bung Moktar Bin Radin yang kini Timbalan Ketua Menteri Sabah. Musa Aman kini bergantung harap pada strategi penulis upahan sahaja. Kebanyakan penulis upahan Musa Aman mempunyai paten penulisan yang hampir serupa dan hanya memainkan isu berulang ulang. Tiada bukti yang dinyatakan bagi semua tuduhan yang dilemparkan sebagaimana yang dilakukan oleh Selvarajah Somiah.

The Guardian

Leave A Reply

Your email address will not be published.